Omul si potecile lui

Ioan_Stoenica

          Se spune ca fiecare om are in viata drumurile sau drumul lui. Urmarind filmele difuzate la televizor sau pe canalul de Youtube precum si site-ul www.ioanstoenica.com putem spune cu siguranta ca Ioan are potecile lui. Si ce poteci ! Si nu sunt putine ! Ideea de a face filmari pe potecile muntilor Carpati stranse ca intr-un compendiu ilustrat pe masura ce episoadele se tot aduna ma fac sa ma gandesc la potentialul neexploatat al acestor meleaguri dar in egala masura sa-l felicit pentru ideea avuta si pusa in practica. Imi aduc aminte ca acum multi ani in urma, prin 2002 cand Tvr-ul a lansat un concurs de emisiuni am depus la registratura un proiect de emisiune denumit „Montana” care pe langa descrierea traseelor montane se dorea a fi si o revista a activitatilor social-economice din zona montana a Carpatilor.

Revenind la eroul nostru, in anuminte momente cand singur calatoreste prin munti poate fi incadrat si astfel, e de remarcat pasiunea lui pentru munte si natura, pentru viata dusa dincolo de betoanele si sticla ultimilor ani. Umarind doar un singur episod din foiletonul sau video simti cum dorinta de evadare creste proportional cu imaginile prezentate, cum nevoia de a respira aer curat tinde sa te ridice de pe canapea sau fotoliu si sa vrei sa fugi cu primul tren sau prima masina pana la cel mai apropiat munte. Urmarindu-l retraiesti senzatiile si aventura propriilor trasee montane facute cu ceva timp in urma, in timp ce, cu nostagie iti aduci aminte clipele dragi petrecute acolo sus pe munte sau in compania prietenilor dragi.

Pentru ca episodul 13 prezinta masivul Ciucas in special creasta Zaganului, una draga mie pe care am facut-o in sens invers cu rucsacul si cortul in spate acum … nici nu mai conteaza cati ani in urma, intr-o perioada de o frumusete a naturii greu de descris in cuvinte, am considerat ca poate fi unul dintre episoadele ce merita a fi promovat, asta in cazul in care mai era nevoie de asa ceva. Asa ca inchideti telefoanele, opriti muzica si lasati-va purtati pe carari de munte si nu veti regreta.

Sa inceapa filmul:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s