Hello Siberia varianta Duster

Hello_Siberia_Expedition_2020

          Dupa episodul cu „Loganu dupa bunicu” urmeaza si varianta adaptata corespunzator la zona geografica numita Siberia. De data aceasta cu o masina Duster echipata si modificata in consecinta. Daca la prima expeditie participanti au fost Attila Bertici şi fiul său Norbert de data aceasta la drum au pornit sotii Bertici adica Atilla si Kinga.

Traseul expeditiei de anul acesta este unul extrem de lung cu plecare de la Satu Mare si cu finalul la Oimiakon in nordul extrem al Siberiei, considerat si polul frigului cu temperaturi de -70 grd C, aproximativ 11.117 km care teoretic ar putea fi parcursi neintrerupti in aproximativ 6 zile si jumatate !!!

Hello_Siberia_Expedition_2020_02

Masina Dacia Duster numita si Neo in acesta expeditie este in varianta 1,5 dCi cu modificarile corespunzatoare cum ar fi incalzirea suplimentara de la Webasto sau protectia la inghet a rezervorului.

Hello_Siberia_Expedition_2020_01

Problema principala va fi evident frigul. Pentru acesta sotii Bertici si-au luat masuri suplimentare gen izolarea masinii, dar si haine speciale pentru conditii extreme pentru ca in anumite momente e posibil sa doarma in masina.

Hello_Siberia_Expedition_2020_03

Fata de alte expeditii similare aceasta beneficiaza si de un videoblog foarte bine realizat si repede actualizat astfel incat putem spune ca suntem parte din expeditie, macar in varianta video. Din nenumaratele episoade postate pana acum m-am oprit la cel in care se face prezentarea unui mic satuc impreuna cu un localnic pe nume Sasa, de fapt pe numele real Sandu.

Sursa foto: Pagina FB Hello Siberia Expedition

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s